-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Bombardier ontwikkelt Dash-8 versie met 90 stoelen

MONTREAL - Vliegtuigbouwer Bombardier komt met een nieuwe versie van de succesvolle DASH-8Q400. De Canadese fabrikant zal de capaciteit met maximaal veertien stoelen verhogen, waardoor er plaats is voor maar liefst 90 passagiers. Volgens Bombardier is er een vraag naar een turboprop met deze capaciteit.

De Q400 is voorzien van twee Pratt&Whitney PW150A motoren. De kruissnelheid ligt volgens de fabrikant zo’n 160 km/u hoger dan vergelijkbare turboprops, zoals de ATR-72. De extra stoelen zouden $8 miljoen extra winst opleveren voor maatschappijen, omdat de kosten per stoel lager uitkomen. Hoe Bombardier de extra ruimte maakt voor de veertien stoelen is niet bekend. Stoelen staan in dit type opgesteld in een 2-2 configuratie.

De Dash-8Q400 is in dienst bij tal van maatschappijen wereldwijd, zoals Ethiopian Airlines, South African Airlink, Porter Airlines, Air Canada, United, FlyBe, AirBaltic, Nok Air en QantasLink.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy