-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Bombardier voltooit route-proving test CS-100

MONTREAL - De Canadese fabrikant Bombardier heeft een belangrijk onderdeel op weg naar certificering van de nieuwe CS-100 afgerond. Enkele weken terug werd een prototype ingezet op vluchten binnen Canada en de VS; de afgelopen 3 weken voerde launch customer Swiss ruim 30 vluchten uit binnen Europa met dit type. Deze zogenaamde route-proving vluchten zijn een belangrijke stap voor fabrikanten en zijn een van de laatste voordat luchtvaartautoriteiten het certificaat uitreiken.

Volgens Rob Dewar van Bombardier gingen de testvluchten uitstekend. Gedurende de 30 vluchten naar onder andere Warschau, Brussel, Parijs, Milaan en Manchester werd het type getest op afhandeling, en werd geoefend met pushbacken, het laden en lossen en tal van andere taken. Tijdens deze vluchten worden alle operationele taken getest, echter zonder reguliere passagiers.

Swiss neemt naar alle verwachting in juni de eerste CS-100 in ontvangst. Zij wordt hiermee de eerste carrier die dit type gaat opereren. Het vliegtuig vervangt de viermotorige Avro RJ-100 in Swiss' vloot. Air Baltic uit Letland wordt de eerste maatschappij die de grotere CS-300 in ontvangst zal nemen.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy