-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Air France - KLM overweegt het kopen van Air Europa

AMSTERDAM/PARIJS - Luchtvaartgigant Air France-KLM overweegt om het Spaanse Air Europa te kopen, aldus Spaanse media. Beide luchtvaartmaatschappijen zijn lid van het Skyteam. Daarnaast hebben de beide airliners verschillende co-sharings met elkaar.

 

Air Europa is de derde maatschappij van Spanje, na Iberia en Vueling. Op dit moment bestaat de vloot uit 53 vliegtuigen, waaronder 18 widebodies. De maatschappij is op dit moment eigendom van de Spaanse reisgigant Globalia. Naast een uitgebreid Europees netwerk vliegt Air Europa ook op verschillende steden in Zuid-Amerika zoals Bogota (Colombia), Caracas (Venezuela), Lima (Peru), Montevideo (Uruguay en Santa Cruz de la Sierra (Bolivia).

Met de overname kan de positie van Air Europa binnen Spanje versterkt worden ten opzichte van concurrenten Iberia en Vueling, die beide vallen onder de IAG. Of Air France-KLM daadwerkelijk Air Europa gaat kopen is niet bevestigd. Wel zou volgens de Spaanse media een aantal Amerikaanse banken gevraagd zijn om het plan financieel te steunen

bron: Luchtvaartnieuws/Spaanse Media

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy