-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Transavia wilt vier nieuwe basissen openen

AMSTERDAM/KRAKAU - Transavia gaat de komende jaren nieuwe basissen openen binnen Europa. Dat meldt de website Flightglobal na een interview met het hoofd van de routenetwerk van transavia, Jeroen Erdman. Volgens Flightglobal zal de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij in juni bekendmaken welke basis er als eerste geopend wordt.

De eerste basis zou in de zomer van 2017 geopend moeten worden. Naast deze nieuwe basis moeten er aan het eind van 2018 nog eens drie nieuwe Europese basissen geopend zijn. Specifieke locaties zijn nog niet genoemd, maar er gaan geruchten dat er in ieder geval nog een bases geopend zal gaan worden in Duitsland. Moederbedrijf Air France-KLM maakte een aantal jaar geleden al bekend dat dochterbedrijf Transavia de komende jaren verder moest groeien om de concurrentie van onder andere Easyjet en Ryanair aan te kunnen.

Op dit moment heeft Transavia basissen op Schiphol, Parijs Orly, Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport en München. München werd halverwege maart dit jaar geopend om de concurrentie aan te gaan met Lufthansa en prijsvechter Germanwings. Transavia verwacht in 2016 al ruim 1 miljoen passagiers te vervoeren vanaf de basis in München. In München staan in totaal 4 vliegtuigen gestationeerd van Transavia Holland, die ook de leiding heeft over de basis in München.

De vloot van Transavia bestaat op dit moment uit 39 vliegtuigen voor Transavia Holland en 25 vliegtuigen voor Transvia France. Het is nog niet bekend welke tak van Transavia zorg gaat dragen over de nieuwe basissen. Dat zal waarschijnlijk bekend worden gemaakt als verdere informatie omtrent de basissen beschikbaar is. In totaal wilt Transavia 14 miljoen passagiers vervoeren in 2016.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy