-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Nieuwe alliantie voor prijsvechters in Azie opgericht

Een achttal luchtvaartmaatschappijen uit Azië heeft een nieuwe alliantie opgericht. Het gaat hierbij om de eerste alliantie voor prijsvechters. De alliantie heeft de naam Value Alliance waarvan de volgende carriers deel van uitmaken: Cebu Pacific, Jeju Air, Nok Air, NokScoot, Scoot, Tigerair, Tigerair Australia en Vanilla Air. Deze acht maatschappijen vliegen naar ruim 160 bestemmingen en vanaf 17 hubs. Vorig jaar vervoerden de maatschappij maar liefst 47 miljoen passagiers met een gecombineerde vloot van 176 vliegtuigen. Alle airlines hebben grote orders openstaan bij Airbus en Boeing, waardoor het aantal bestemmingen de komende jaren alleen maar toe zal nemen. 

Net als allianties Skyteam, Star Alliance en OneWorld, zullen deze acht carriers ook codeshare-overeenkomsten aan gaan bieden. Het zal daarnaast mogelijk zijn om vluchten te boeken die door een partner maatschappij zal worden uitgevoerd. 

Nieuwe maatschappijen kunnen alleen op uitnodiging van een bestaande member lid worden.

Of er ook een gezamenlijk spaarprogramm komt net als bij andere grote allianties, is niet bekend. Hetzelfde geldt voor een speciaal kleurenschema, ter promotie van de alliantie.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy