-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

De Boeing 737 wordt waarschijnlijk het nieuwe Nederlandse Regeringstoestel

SCHIPHOL - Het huidige regeringstoestel van de KLM, de Fokker 70, zal waarschijnlijk vervangen gaan worden door een Boeing 737-700. Dat meld Aviationwatch op haar website. De keuze is verrassend, omdat verwacht werd dat volgens vele de Braziliaanse fabrikant Embraer het nieuwe regeringstoestel zou mogen leveren.

Koning Willem-Alexander zal volgens de geruchten binnenkort starten met de omscholing om te kunnen vliegen in de Boeing 737-700. De Nederlandse koning is dol op vliegen en vliegt ook regelmatig met het regeringstoestel of op lijnvluchten van de KLM om voldoende vlieguren te blijven maken. Op dit moment vliegt het koninklijk huis en leden van de regering met een Fokker 70, met de registratie PH-KBX, vernoemd naar voormalige Koningin Beatrix.

Het voordeel van de Boeing 737 ten opzichte van de Embrear is dat er meer personen aan boord kunnen en er verder gevlogen kan worden met minder tussenstops. Daarnaast bestaat het grootste gedeelte van de Europese vloot van de KLM uit Boeing 737s, waardoor het onderhoud op Schiphol gedaan kan worden. Waarschijnlijk zal de KLM een van haar Boeing 737-700s verhuren aan het Koningshuis of misschien verkoopt de KLM een van haar 737s aan het Koningshuis. Het definitieve besluit is nog niet genomen, maar zal naar waarschijnlijkheid binnen een paar jaar genomen worden. Tot de levering blijft de Fokker 70 gewoon vliegen.

Bron: Aviationwatch 

© Max Beekman

 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy