-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Nieuwe carrier in China ontvangt AOC

PEKING - De Chinese luchtvaartautoriteiten (CAAC - Civil Aviation Authorities of China) hebben een Air Operator's Certificate (AOC) uitgereikt aan een nieuwe start-up maatschappij. Hongtu Airlines is hiermee de nieuwste maatschappij binnen China, dat de laatste jaren tal van nieuwe airlines opricht. De carrier gaat vluchten opereren vanuit Nanchang, dat de hoofstad is van de regio Nanchang in het zuid-westen van het land (gelegen bij Shanghai en Taipei).

Hongtu Airlines al binnenkort de eerste vlucht uitvoeren naar Zhengzhou. Er wordt gevlogen met een A321, voorzien van alleen een Economy Class die 220 stoelen telt. Aan het einde van dit jaar moet de vloot zijn uitgebreid tot zes vliegtuigen, waarvan 2 extra A321s, 2 A320s en een A319. Net als tal van andere (nieuwe) airlines, heeft ook Hongtu Airlines grootse plannen. Binnen 10 jaar verwacht zij circa 100 vliegtuigen in de vloot te hebben. Kunming Airlines is de thuisbasis van onder meer China Eastern Airlines, Sichuan Airlines, Lucky Air, Kunming Airlines en Ruili Airlines. Deze laatste carrier bestelde vorige week zes 787-9 Dreamliners. Eerder al werd een grote bestelling geplaatst voor de levering van 100 737MAX-8 toestellen.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy