-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Eerst A350 China Airlines nog niet voorzien van speciaal kleurschema

TOULOUSE - De allereerste Airbus A350-900XWB bestemd voor China Airlines is vandaag uit de spuithal van de Airbusfabriek gekomen. Op het nieuwe toestel prijkt nog alleen het huidige kleurschema van de maatschappij. Het speciaal kleurschema met een lokale vogel erop zal naar alle waarschijnlijkheid pas na aflevering op de thuisbasis Taipei op de kist komen.

De lokale vogel die op de eerste A350 van China Airlines zal gaan prijken is de Mikadofazant. De Taiwanese maatschappij heeft besloten dat alle A350s vernoemd zullen worden naar vogels en tevens zal op elk vliegtuig de desbetreffende vogel te zien zijn. De vogels voor de eerste twee A350s zijn al gekozen, want de tweede twinjet zal vernoemd worden naar de Taiwanese Blauwe Ekster. Via een speciale site kunnen fans de twaalf overige vogels kiezen die de “Flying Ambasador of Taiwan” worden en allemaal op de verschillende A350’s van China Airlines zullen gaan prijken.

Schiphol

China Airlines vervangt vanaf 2 december haar Airbus A340-300’s op de route Taipei-Amsterdam voor de Airbus A350. Tevens gaan het aantal vluchten terug van zeven naar vier keer per week en wordt er rechtstreeks gevlogen in plaats van een tussenstop op Bangkok. Vanaf December is China Airlines de tweede maatschappij die op Schiphol vliegt met de A350. Singapore Airlines verving begin mei de Boeing 777-300ER voor de Airbus A350.

China Airlines hoopt halverwege juli haar eerste van in totaal 14 bestelde Airbus A350’s te ontvangen.

Lees ook: 

Amsterdam eerste bestemming A350 China Airlines

China Airlines presenteert interieur A350

Photo: © Clément Alloing

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy