-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Nieuwe versie zwarte lijst beschikbaar

BRUSSEL - Tal van luchtvaartmaatschappijen wereldwijd hebben dusdanig onder andere hun 'safety record' en onderhoud verbeterd, dat ze weer welkom zijn in het Europese luchtruim. Het gaat om onder andere de Indonesische carriers CitiLink (dochter van Garuda Indonesia), Batik Air en Lion Air. Ook is het verscherpte toezicht opgeheven dat van kracht was op de nationale maatschappijen uit Madagascar en Angola, respectievelijk Air Madagascar en TAAG Angola Airlines.

Ook het Iraanse Iran Air heeft aanzienlijke verbeteringen aangebracht. Door de verbeterde verhoudingen mogen luchtvaartmaatschappijen uit het land weer vliegtuigen kopen bij westerse fabrikanten. Iran Air plaatste eerder dit jaar een grote order bij Airbus, later gevolgd door ATR. Recentelijk waren er ook geruchten voor een order voor nog eens 100 vliegtuigen bij Boeing. Details hierover worden later bekend gemaakt. Ook kunnen maatschappijen uit dit land weer nieuwe onderdelen kopen. Iran Air mocht voorheen alleen nog met een bepaald aantal A300s en A310s vluchten uitvoeren naar Europa. Nu is hier ook de A320 aan toegevoegd. 

Ook luchtvaartmaatschappijen uit Zambia zijn weer welkom in Europa. De lijst:

  • Telt 19 landen waarbij alle maatschappijen uit dit land op de lijst staan. Dit zijn 216 maatschappijen.
  • Telt twee aparte maatschappijen, namelijk Blue Wing Airlines uit Suriname en Iraqi Airways uit Irak.
  • Telt 6 carriers die wel vluchten mogen uitvoeren, echter alleen met bepaalde vliegtuigtypes of vliegtuigen (afhankelijk van de registratie).

Airbus A320 CitiLink

Airbus A320 Citilink (C) Zulfachri Harahap
Airbus A320 CitiLink - (C) Zulfachri Harahap

ATR-42 Air Madagascar

ATR-42 Air Madagascar (C) Mickael Payet
ATR-42 Air Madagascar - (C) Mickael Payet

Boeing 777-200ER TAAG

Boeing 777-200ER TAAG (C) Alex Sandro Vicente Barbos
Boeing 777-200ER TAAG Angola Airlines - (C) Alex Sandro Vicente Barbos

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy