-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Geen spottersplaats langs de Kaagbaan

SCHIPHOL – Langs de Kaagbaan op Schiphol kan ook in de toekomst geen nieuwe spottersplaats komen. Dat heeft Schipholdirecteur Nijhuis aan het Spottersplatform Schiphol laten weten. In deze krant van zaterdag sprak Gertjan Staphorst van het platform nog de hoop uit dat langs deze start- en landingsbaan een officiële plek voor vliegtuigspotters zou komen. Indertijd is de plek hier weggehaald voor de geplande uitbreiding van het vrachtgebied, al is dat slechts deels doorgegaan. Daarvoor in de plaats is een plek langs de nieuwe Polderbaan gemaakt. „Maar een plek langs de Kaagbaan is ideaal met het zonlicht in de ochtend en langs de Polderbaan in de middag. Het zou elkaar mooi aanvullen”, legt Staphorst uit.

Spotters missen hun stek langs de Kaagbaan

De A380 van Emirates verschijnt om 16.15 uur aan de kop van de Polderbaan. Opeens dringt iedereen naar voren. Camera’s in de aanslag. Het grootste passagiersvliegtuig is hot. Bij enkele buitenlandse luchthavens zijn zelfs voorzieningen gekomen waarbij spotters entree moeten betalen. Bovendien hadden de spotters begrepen dat Bert Willemse van het Aviodrome in Lelystad recent nog Nijhuis had geadviseerd nog eens te kijken naar een plek langs de Kaagbaan.

„De Kaagbaan is een baan waarvan we ons realiseren dat deze voor spotters altijd zeer interessant is geweest omdat de vliegtuigen hier op relatief korte afstand passeren. Wij zijn er ons terdege van bewust dat het sluiten van de bestaande spottersplaats langs de Kaagbaan enkele jaren geleden het spotten van vliegtuigen op Schiphol Centrum heeft ingeperkt”, geeft Schiphol directeur Jos Nijhuis in een brief aan de spotters toe.

„Maar in maart van dit jaar hebben we het besluit genomen om grootschalig te gaan investeren om de capaciteit van onze luchthaven ook in de toekomst zeker te stellen en ’Europe’s Preferred Airport’ te blijven. In dat kader is besloten om de uitbreiding met nieuwe pieren en terminal in zuidelijke richting te laten plaatsvinden. Er zijn dan ook geen concrete plannen voor de realisatie van een spottersplaats langs of nabij de Kaagbaan”, besluit Nijhuis, die wel verwijst naar de plekken langs de Polderbaan en de Buitenveldertbaan.

Door: Haarlems Dagblad

 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy