-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Airbus levert eerste A321 aan Mexicaanse prijsvechter Interjet

De Mexicaanse prijsvechter Interjet heeft recentelijk de eerste A321 in ontvangst genomen in de Zuid-Franse stad Toulouse. De luchtvaartmaatschappij vliegt al met bijna 50 A320s en is een van de twee Mexicaanse maatschappijen die ook de A320NEO heeft besteld (de andere is Volaris). Hiervan zijn er 40 besteld, met een optie voor nog eens 10 stuks.

De A321s worden voorzien van 192 stoelen in een enkele klasse. Dit jaar zullen drie stuks worden geleverd, volgend jaar neemt de airline de andere drie A321s in gebruikt. Ook heeft de carrier de NEO versie van de A321 besteld. Hier zijn tien van besteld.

De A321s worden ingezet op vluchten naar Tijuana en Cancun vanaf de thuisbasis Mexico. Interjet is op 5 maart 2005 opgericht en zij vliegt momenteel naar ruim 50 bestemmingen binnen Mexico, de Verenigde Staten, Guatamala, Peru, Colombia, Cuba en Costa Rica. De A321s tellen aanzienlijk meer stoelen en worden ingezet op de drukste routes binnen het netwerk van de maatschappij.

Het is tevens de enige luchtvaartmaatschappij in Zuid en Centraal Amerika die met de Russische Sukhoi Superjet vliegt. Hier zijn 22 van in gebruik, met nog 8 in bestelling.

(C) Dirk Weinrich

Foto is (C) Dirk Weinrich

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy