-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Eerste prototype Mitsubishi Regional Jet aangekomen in de VS

NAGOYA/MOSES LAKE - Het nieuwe regionale vliegtuig van Mitsubishi Aircraft, de MRJ-90, is na een ferryvlucht van ruim 2 dagen aangekomen in de Verenigde Staten. Hier zal het eerste prototype uitgebreid worden getest. Het toestel steeg op 26 september op uit Nagoya omstreeks 1330 lokale tijd. Om 09.44 lokale tijd op 29 september werd de landing ingezet in Moses Lake in de staat Washington in het westen van de Verenigde Staten.

Mitsubishi Aircraft bouwt meerdere prototypes waarvan er vijf naar de VS zullen worden gevlogen. Hier wordt het type uitgebreid getest door de Federal Aviation Authority. Uiteraard zullen hierbij ook de Japanse luchtvaartautoriteiten aanwezig zijn. Een vorige poging, eind augustus was geen succes. Het toestel moest noodgedwongen terugkeren vanwege problemen aan boord.

De regionale jet maakte in november 2015 al de eerste vlucht. De MRJ-90 moet in 2018 gecertificeerd zijn. Het Japanse ANA zal het eerste toestel in gebruik nemen.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy