-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

China Airlines introduceert A350-900 XWB en non-stop route Amsterdam – Taipei

Op 2 december 2016 introduceert China Airlines, de nationale luchtvaartmaatschappij van Taiwan, voor het eerst een non-stop verbinding tussen Amsterdam en Taipei. Vanaf 2017 zal deze vluchtroute uitgevoerd worden met de nieuwste A350-900 XWB. De allereerste touch-down van de A350 van China Airlines op Schiphol zal in de vroege ochtend van 9 januari 2017 plaatsvinden. Vlucht CI73 wordt om 07.15 uur, na een vluchttijd van 13.45 uur, op de landingsbaan verwacht.

De A350 XWB (Extra Wide Body) biedt in haar design optimaal comfort voor passagiers. Panoramische ramen, bredere stoelen, LED mood lightning, een systeem dat 30 maal per uur de lucht ververst én gereduceerd geluid (max 57dB) in de cabine, zijn erop gericht om de passagiers een zo aangename vlucht mogelijk te bezorgen. De Rolls–Royce trent XWB motoren zijn niet alleen krachtig doch bovendien stiller dan gebruikelijk, tevens reduceren deze motoren het gebruik van kerosine en de uitstoot van CO2 met 25 % ten opzichte van bestaande vliegtuigen.

Het vliegtuig bestaat voor 70 % uit geavanceerde composietmaterialen, met het doel het gewicht van het toestel te verlagen en veiligheid te bevorderen. Het Next Generation design van China Airlines incorporeert creatieve en moderne elementen om de 5 zintuigen te stimuleren; zicht, gevoel, geluid, geur en smaak. Het resultaat is een technologisch geavanceerd, milieuvriendelijk en comfortabel toestel voor Taiwans nationale luchtvaartmaatschappij.

China Airlines kondigde in 2008 aan dat er 14 nieuwe A350-900 XWB toestellen worden toegevoegd aan de bestaande vloot van 110 vliegtuigen. De introductie van de A350’s, die tussen 2016 en 2018 in gebruik zullen worden genomen, is onderdeel van de progressieve strategie om te vloot te verjongen. Vanaf 2017 bedraagt de gemiddelde leeftijd van een lange-afstandsvliegtuig binnen de China Airlines vloot slechts 3.6 jaar. De A350 zal in gebruik worden genomen op non-stop vluchten vanuit Amsterdam (4 maal per week, ma-wo-vr-za), Rome (twee keer per week, di-za) en Wenen (3 maal per week, di-do-zo). Met de reeds bestaande dienst Frankfurt-Taipei, vliegt China Airlines dan 16 keer per week naar Europa.

Het design van China Airlines A350 combineert Oosterse essentie met Westerse klasse en is ingericht als een 306-zitter. Een bijzonder kenmerk is het LED licht dat zowel de morgenstond als de zonsondergang kan simuleren. Economy class biedt ruimte aan 243 passagiers in een 3-3-3 configuratie. Hiervan zijn er 12 zogeheten ‘Family Couches’. Dit is een rij van drie stoelen die tot een aangenaam bed kunnen worden omgetoverd, zeer geschikt voor volwassenen die reizen met kinderen. De Premium Economy Class heeft 31 comfortabele stoelen in een 2-3-2 opstelling, een klasse waarin China Airlines in 2016 de Lifestyle award won van Global Traveller voor ‘Best Premium Economy Class’ met de Boeing 777-300ER. De Premium Businessclass is zeer luxe in een 1-2-1 opstelling en full flat beds. De Sky Bistro is gedurende de gehele vlucht beschikbaar voor de Premium Travellers.

 

Strategisch gezien is de keuze om non-stop vluchten Amsterdam-Taipei te offreren gegrond. In 2015 reisden zo’n 1.22 miljoen passagiers tussen Taiwan en Europa, waarvan 60 % met een transit in een derde land. China Airlines bediende 21 % van die markt en had daarmee het hoogste marktaandeel. De introductie van de A350 voor comfortabele lange vluchten en de introductie van non-stop verbindingen helpt China Airlines effectief te concurreren op deze markt.

Door: China Airlines

China Airlines A350 - Business Class

 

China Airlines A350 - Premium Economy Class

 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy