-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Schiphol krijgt wereldprimeur CS300

SCHIPHOL- Luchthaven Schiphol krijgt de wereldprimeur met betrekking tot de allereerste bestemming van een Bombardier CS300. Luchtvaartmaatschappij Air Baltic zet namelijk vanaf halverwege december haar eerste C300 in op de route naar Amsterdam.

14 december is de datum dat Amsterdam Schiphol Airport de eerste lijnvlucht van een Bombardier CS300 zal ontvangen. Rond 16.50 landt het spiksplinter nieuwe toestel van Air Baltic op de Nederlandse luchthaven vanuit Riga. Rond 18.55 zet het toestel weer koers naar de Letse hoofdstad. Het is niet de eerste keer dat er een Bombardier CS300 een bezoek brengt aan Schiphol. Een aantal maanden geleden bezocht een CS300 Schiphol eenmalig al als testvlucht vanuit Riga. Vanaf 14 december zal het toestel van de Canadese fabrikant met regelmatig op Amsterdam ingezet gaan worden.

Europese netwerk

Naast Amsterdam gaat Air Baltic ook op o.a. Barcelona, Parijs, Helsinki, München, Stockholm en Wenen worden bezocht door het nieuwe toestel van de Letse maatschappij. De Bombardier CS300 vervangt de Boeing 737-300 en 737-500 die nu in de vloot van Air Baltic zitten. Samen met de Bombardier Dash 8 zal de nieuwste Bombardier de vluchten gaan uitvoeren. In totaal heeft Air Baltic 20 CS300’s besteld.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy