-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Denim Air is vliegvergunning kwijt

MIJDRECHT - De Nederlandse luchtvaartmaatschappij Denim Air kan niet meer vliegen. Het in Mijdrecht gevestigde bedrijf is de vliegvergunning kwijt. "We hopen dat het tijdelijk is en we binnenkort weer kunnen vliegen'', zegt Ronald Janssen, COO van Denim Air.

Door: Het Algemeen Dagblad

"Er zijn”, erkent hij, “financiële issues.” Die proberen we nu op te lossen. Ik verwacht uiterlijk morgenochtend meer zekerheid over te kunnen geven.''

Denim Air, dat zestig mensen op de loonlijst (fulltimers, maar ook mensen met 0-uren contracten) heeft staan, bestaat sinds 1996 en verzorgt op aanvraag chartervluchten, zoals het vervoer van sportteams (voetbalclubs Chelsea, Ajax en Feyenoord), vip's (zoals de dj Armin van Buuren) en enkele jaren geleden ook de fractievoorzitters in de Tweede Kamer tijdens hun werkbezoek naar Afghanistan.

Doorstart
Het is het bedrijf niet altijd over rozen gegaan. In 2010 ging het Mijdrechtse bedrijf al eens failliet, waarna wel een doorstart kon worden gemaakt.

Van de vloot van meer dan twintig vliegtuigen uit de begintijd is weinig meer over. Ruim een week geleden haalde leasemaatschappij Mass Lease de enige Fokker 100 van het luchtvaartbedrijf terug.

Denim Air had nog een ander vliegtuig, een Embraer 145, waarmee onder andere voor de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij People's Viennaline werd gevlogen. Nog dit jaar zouden twee Fokker 50 toestellen aan de vloot worden toegevoegd, maar die staan nog in Zwitserland aan de grond.

Sky Greenland
Denim Air is begin dit jaar overgenomen door het Deens/Groenlandse bedrijf Sky Greenland.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy