-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

A321NEO met Pratt&Whitney motoren ontvangt typecertificaat

TOULOUSE - Vliegtuigbouwer Airbus heeft van de Europese (EASA) en Amerikaanse (FAA) luchtvaartautoriteiten een typecertificaat ontvangen voor de A321NEO met de PW1100G (aangeboden door Pratt&Whitney) motoren. Het toestel koos op 9 maart 2016 voor het eerst het luchtruim. Binnenkort zal hetzelfde certificaat worden uitgereikt voor hetzelfde type, voorzien van de andere motorbron: de Leap-1A (aangeboden door CFM International).

De A321NEO is besteld door tientallen klanten, zoals Wow Air, Norwegian, AirAsia X, Turkish Airlines, LATAM en Jetstar. Ook wordt een versie aangeboden met een vergroot vliegbereik, de A321NEO LR. Hoewel grote orders nog uitblijven voor dit type, hebben enkele leasemaatschappijen al obestellingen geplaatst. Naar verwachting zullen deze de komende jaren voornamelijk de verouderde Boeing 757-200 vervangen die door onder andere American Airlines en Delta Airlines worden ingezet op vluchten vanaf de oostkust naar Europa. Ook voor transcon vluchten (vluchten vanaf de oostkust van de VS naar de westkust en vica versa) zal de A321NEO een uitstekende vervanging zijn voor de huidige 757s en 767s.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy