-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

KLM introduceert Economy Comfort ook op Europese vluchten

AMSTELVEEN - KLM wil ook op Europese vluchten de omzet per passagier opkrikken door tegen bijbetaling extra comfort aan te bieden. Dat maakte de luchtvaartmaatschappij maandag bekend. Het bedrijf wil door de invoering van Economy Comfort in de Boeing 737-vloot de korte tot middellange vluchten rendabeler maken. De verandering geldt voor vliegreizen die vanaf december worden gemaakt. 

Reizigers die voor Economy Comfort kiezen, krijgen een stoel voorin het vliegtuig, met negen centimeter extra beenruimte en een rugleuning die veertig procent verder naar achteren kan. Ook bieden de stoelen in Economy Comfort een stroomvoorziening, aldus KLM. KLM vraagt voor Economy Comfort binnen Europa een toeslag van twintig tot dertig euro per enkele reis, afhankelijk van de duur van de vlucht. Elite-leden van KLM’s spaarprogramma Flying Blue krijgen korting op de zitplaatsen met extra comfort. Passagiers kunnen hun voorkeur voor Economy Comfort direct aangegeven bij het boeken van een vlucht, maar het is ook mogelijk om de ‘upgrade’ later bij te kopen. Dat kan volgens KLM zelfs nog kort voor vertrek op de luchthaven.

KLM zoekt naar mogelijkheden om enkele honderden miljoenen aan extra omzet te genereren. Daarnaast moet het de komende jaren zevenhonderd miljoen euro aan kosten besparen. De aanpassingen moeten de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep Air France-KLM helpen uit de rode cijfers te komen.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy