-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

easyJet haar 200ste Airbus

De Britse low-cost maatschappij easyJet ontving op 26 mei 2011 zijn 200ste Airbus. Dit vliegtuig, een Airbus A320-214, registratie G-EZUI (c/n 4721), was speciaal voor deze mijlpaal voorzien van een omgekeerd kleurenschema. Het gehele vliegtuig was oranje gekleurd met witte letters, wat doet denken aan de Braniff International Airways 'Big Orange' Boeing 747s die in de jaren 70 op Londen Gatwick stonden. Vanaf het aflevercentrum in Toulouse werd de eerste vlucht uitgevoerd met aan boord een groep journalisten en medewerkers van easyJet. Het vliegtuig werd teruggevlogen naar haar thuisbasis Londen Gatwick, maar maakte een korte tussenstop op Parijs Orly om de journalisten die gestationeerd zijn in Parijs er uit te laten. Het vluchtnummer was voor deze vlucht EZY200, waarbij de 200 staat voor het 200ste vliegtuig van easyJet. Met het in ontvangst nemen van haar 200ste vliegtuig uit de Airbus A320 Family, is EasyJet de jongste en snelst groeiende maatschappij die deze mijlpaal haalt.

Airliners.net - Leor

Carolyn McCall, CEO van easyJet, gaf tijdens de ceremonie aan dat easyJet haar pijlen richt om de meeste geliefde maatschappij van Europa te worden. EasyJet is inmiddels de grootste luchtvaartmaatschappij van het Verenigd Koninkrijk (in passagiersaantallen) en vervoert meer passagiers dan British Airways en Virgin Atlantic samen. EasyJet kreeg haar eerste Airbus vliegtuig op 25 september 2003, een Airbus A319, registratie HB-JZA (c/n 2037) en werd afgeleverd bij haar Zwitserse dochteronderneming easyJet Switserland in Geneve. De afgelopen acht jaar leverde Airbus gemiddeld elke 15 dagen een Airbus toestel af bij easyJet. Hiermee is easyJet de grootste gebruiker van de Airbus A319 (ruim 150 vliegtuigen) en samen met de overige Airbus A320s is het de grootste A320-operator.

Airliners.net - T. Laurent

Airliners.net - Szabolcs Szalmasi 

 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy