-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

HongKong airport mag uitbreiden met derde landingsbaan

HONG KONG - De internationale luchthaven van Hong Kong, Chek Lak Kok, mag uitbreiden. Het gaat om een derde start- en landingsbaan en bijbehorende taxibanen. Sinds de opening van het vliegveld, dat werd gebouwd op een kunstmatig aangelegd eiland, blijft het vliegverkeer toenemen. De luchthaven steekt ruim $17 miljard in de uitbreiding, waarmee dit het duurste project zal worden in de geschiedenis van Hong Kong.

Er wordt al jaren onderzocht om de luchthaven uit te breiden. Volgens de regering moet er echter genoeg rekening worden gehouden met de natuur. In de regio komt de Chinese witte dolfijn voor, een beschermde diersoort die met uitsterven wordt bedrijf. Er zal ruim 6,5 vierkante kilometer extra land nodig zijn voor het nieuwe banenstelstel en bijbehorende taxibanen.

Het is nog niet bekend wanneer wordt begonnen aan de uitbreiding en wanneer de derde landingsbaan in gebruik zal worden genomen.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy