-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Eerste A320 aangekomen voor ombouwen tot vrachtvliegtuig

Dresden - In Dresden is de eerste A320 gearriveerd die zal worden omgebouwd tot vrachtvliegtuig. Het toestel ondergaat een zogenaamd passenger to freighter conversion (P2F) waarna zij een tweede leven krijgt bij West Atlantic. Het is de 211e A320 en is gebouwd in 1991. Voorheen heeft dit vliegtuig voor Air France en Tunisair gevlogen.

Met ruim 35.000 vlieguren zal het toestel een goede basis hebben voor een lang leven als vrachtvliegtuig. Het P2F programma werd in 2008 gelanceerd door samenwerking tussen leasemaatschappij AerCap en vliegtuigbouwer Airbus. Het is het eerste van 30 A320s die zal worden omgebouwd.

West Atlantic zal in 2012 de eerste van drie A320 Freighters in ontvangst nemen. Allen moeten medio 2013 zijn afgeleverd. Tevens heeft het bedrijf opties op nog vier van deze toestellen. TNT Airways, de luchtvaartmaatschappij die pakketten vervoerd voor TNT Post, zou ook interesse hebben getoond voor het vliegtuig. 

De A320F is in staat om 23 ton vracht over een afstand van 3200 kilometer te vervoeren. Op het hoofddek kunnen tien standaardformaat containers worden ingeladen, in de vrachtruimte is plaats voor zeven containers.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy