-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

US Airways toont interesse voor A321NEO; upgrade regionale vloot

PHILADELPHIA - De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij US Airways heeft interesse getoond voor Airbus' nieuwste A321 versie, de zogenaamde A321NEO (New Engine Option), om de verouderde vloot B757-200s te gaan vervangen. De A321NEO heeft een hoger startgewicht en is zuiniger waardoor dezelfde prestaties als de B757-200 zouden kunnen worden bereikt.

US Airways is al een trouwe klant van de Airbus A320-familie. Het bedrijf vliegt met maar liefst 232 van deze toestellen en heeft nog tientallen vliegtuigen af te leveren. Dit jaar neemt zij twaalf A320s in ontvangst, net als volgend jaar. Daarna zal zij eigenaar worden van zestien extra A320s. De luchtvaartmaatschappij zou vooral interesse hebben om het vliegtuig te vervangen op vluchten naar Europa en Hawaii. Op veel routes vanuit de Verenigde Staten worden single-aisle B757s gebruikt omdat de widebody B767 te groot hiervoor is.

Airbus heeft al meer dan 4500 vliegtuigen uit de succesvolle A320-familie afgeleverd. Het Europese consortium zal vanaf 2015 een verbeterde A320 aanbieden. Deze is voorzien van een nieuwe generatie motor, andere vleugeluiteinden en een hoger startgewicht waardoor ruim 800 kilometer verder kan worden gevlogen. Ook de kleinere A319 zal gebruik maken van deze technieken. Pas daarna zou Airbus beginnen aan een verbeterde A321 welke rond 2017 op de markt zou moeten komen.

Een woordvoerder van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij heeft in een persbericht geuit dat de B757 een zeer betrouwbaar en uitermate geschikt vliegtuig is. US Airways zou zeer graag meer van deze vliegtuigen in haar vloot op willen nemen maar pakketvervoerder FederalExpress koopt veel toestellen op en laat ze vervolgens ombouwen. Dit om haar sterk verouderde vloot B727s te kunnen vervangen.

Tevens gaat US Airways fors investeren in haar vloot regionale vliegtuigen van het type Bombardier en Embraer. Het bedrijf zou hier ruim $35 miljoen voor over hebben. Het bedrag zou genoeg moeten zijn om 110 toestellen te renoveren. De meeste vliegtuigen hiervan zijn eigendom van PSA Airlines, Mesa Airlines en Republic Airlines. Een woordvoerder van de maatschappij meldt aan Flightglobal dat in 2010 de beslissing werd genomen.

Er zal slechts één vliegtuig per keer worden voorzien van een nieuwe configuratie. Het gaat hierbij om het ombouwen van een 'single class configuration' naar een 'two class configuration' met first class stoelen en economy class stoelen. In de CRJ-700s en CRJ-900s komen negen first class stoelen en respectievelijk 58 en 70 stoelen in de economy class. Hetzelfde geldt voor de ERJ-170 (negen first class stoelen en 60 economy class stoelen). De ERJ-175 vormt een uitzondering met acht first class stoelen en 62 in de economy class. Dagelijks worden 640 vluchten uitgevoerd naar 85 steden met regionale jets.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy