-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Opnieuw incident met A380 van Qantas

SYDNEY - Er heeft zich opnieuw een incident voorgedaan met een Airbus A380 van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas. Op dinsdag 15 februari landde een toestel op Londen met drie motoren. De motor viel echter al uit boven Delhi, India, waarna nog acht uur gevlogen moest worden. De reden waarom de motor werd uitgezet was volgens een woordvoerder het gevolg van een olielekkage. Het incident is al de zoveelste die de Qantas vloot raakt.

Afgelopen maand hield de luchtvaartmaatschappij drie weken al haar machines aan de grond nadat een motor was ontploft. Uit onderzoek bleek dat een aansluiting van de Rolls-Royce motor niet goed was. Volgens Qantas heeft het incident zich ook voorgedaan bij een zelfde toestel van een andere luchtvaartmaatschappij. Maatschappijen die de A380 bestellen hebben de optie uit twee motoren; de Rolls-Royce Trent 900 en de GP7200 van Engine Alliance.

Naast Qantas vliegen ook Lufthansa en Singapore Airlines met Rolls-Royce motoren. Hoewel dit het zoveelste incident is met een A380 blijft Qantas vertrouwen hebben in Airbus' product. Ook Singapore Airlines houdt het volste vertrouwen. De launch customer heeft inmiddels twaalf superjumbos in de vloot en vliegt al drie jaar met het toestel.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy