-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Vliegtuig transavia.com landt met problemen bij flaps

EINDHOVEN - Een vliegtuig van Transavia is zaterdagochtend in de problemen geraakt vlak voor de landing op Eindhoven Airport. De piloot slaagde er in het toestel zonder problemen op de grond te zetten. Alarmdiensten werden ingeschakeld om standby te komen staan. Dat twitterde radioverslaggever Rene van Hoof. Uit voorzorg rukten hulpdiensten met meerdere wagens uit. De passagiers moesten het toestel verlaten terwijl het nog op de landingsbaan stond, zo meldt Omroep Brabant.

Er waren technische problemen met de 'flaps' op de vleugels, die voor een grotere hoeveelheid lift zorgen. Deze zorgt er op zijn beurt weer voor dat het toestel met een lagere snelheid kan landen. ''De landing verliep wat anders dan normaal'', aldus een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij. ''Het vliegtuig landde met een hogere snelheid en moest wat harder remmen.'' Wel werden er voorzorgsmaatregelen genomen. Zo werden brandweerwagens naar het vliegveld gestuurd. Aan boord waren 136 passagiers. Niemand raakte gewond. Het toestel kwam uit Malaga.

Bron: Nu.nl

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy