-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Komende week meer duidelijkheid over order FedEx

MEMPHIS - De Amerikaanse pakketvervoerder Federal Express, beter bekend als FedEx Express, maakt volgende week meer duidelijk over een geplande order voor een onbekend aantal Boeing B767s. Het bedrijf heeft 's werelds grootste vrachtvloot waarvan sommige types verouderd raken. Om de kosten binnen de perken te houden voert FedEx al jaren gesprekken met vliegtuigbouwer Airbus en Boeing over een nieuw vrachtvliegtuig.

Vliegtuigbouwer Airbus biedt een vrachtversie van de A330-200 aan, maar de onderhandelingen liepen kort geleden vast. Boeing bouwt de B767-300F maar lanceerde enkele maanden geleden een project dat moet leiden tot een vrachtversie van de grotere en moderne B767-400ER. De passagiersversie hiervan is alleen in dienst bij Delta en United en minder dan vijftig toestellen zijn gebouwd uit de -400 serie.

Door de tankerorder van de Amerikaanse luchtmacht vorig jaar, blijft de B767 de komende jaren in productie. Met deze nieuwe order zou Boeing nog langer dit werkpaard kunnen blijven bouwen. FedEx vliegt met diverse vliegtuigen, zoals de A300 en A310, de DC-10 en de MD-11 en het nieuwste vrachtvliegtuig, de B777-200 Freighter. Ook vliegt FedEx sinds enkele jaren met de B757-200 die de oude driemotorige B727s vervangen. Volgens het bedrijf zijn de brandstofkosten de afgelopen drie maanden met 40% gestegen.

Geruchten op het internet spreken over een verschillend aantal vliegtuigen waarin FedEx interesse zou hebben. Deze aantallen variëren van 30 tot 50. 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy