-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Je eigen A380, wie doet dat nu? Prins Alwaleed

Als een eigen Cessna niet groot genoeg is, koop je toch een Learjet? Of een Boeing 737? Of gewoon, juist ja, een Airbus A380! De miljardair en tevens prins Alwaleed bin Talal al-Saud deed dat drie jaar geleden. Hij kocht een A380 over van Airbus, laat hem ombouwen en vliegt er vervolgens mee de hele wereld over. En ver weg van huis zal hij zich nooit voelen. Hij kan z'n auto meenemen en aan boord zijn maar liefst twee vergaderzalen, een bioscoop en waar bij Emirates en Singapore Airlines koffers van passagiers liggen opgestapeld, laat deze miljardair gewoon een zwembad installeren.

Duur? Valt mee als je ook al een A321, een Boeing 747 en een groot jacht beheert en je genoeg op de rekening hebt staan. Want ondanks de prins zijn grote hoeveelheid geld, is het kostenplaatje van deze zakenjet niet laag. Het kost maar liefst €332.389.440, ofwel bijna eenzestigste deel van zijn totale vermogen.

Maar wat zit er nu allemaal in? Om te beginnen is het geloof voor de prins heel belangrijk. Daarom is er ook een gebedsruimte met electronische matten die automatisch naar Mecca wijzen. Om ook de auto mee te kunnen nemen, zal Airbus een laadklep inbouwen waar de prins zijn Rolls-Royce in kan parkeren. Om de ruimte optimaal te benutten, worden alle drie etages gebruikt. Er is een lift die de passagiers op een comfortabele manier kan verplaatsen van het bovenste, naar het onderste dek. Verder is er natuurlijk ook een:
  • Concertzaal - uiteraard met piano -, biedt plaats aan slechts tien mensen
  • SPA welke gebruikt maakt van stoom om geheel tot rust te komen; ook wel begrijpelijk na zo'n gigantische investering
  • Vijf exclusieve suites
  • Twintig bedden voor gasten

Wanneer het vliegtuig precies wordt overgedragen aan de prins is niet bekend. Doorgaans duurt het installeren van een cabine, in het geval van een A380 voor een luchtvaartmaatschappij, ongeveer acht weken. Vanwege alle technische uitdagingen om aan de wensen te voldoen, zal de inrichting een jaar in beslag kunnen nemen. Vliegtuigbouwer Airbus zal overigens niet zelf het interieur gaan installeren. Het wordt uitbesteed aan Design Q.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy