-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Joint Strike Fighter geeft grote geluidsoverlast

AMSTERDAM - De F-35 Joint Strike Fighter zorgt in de Verenigde Staten voor commotie. De toestellen zouden volgens groepen inwoners van Florida en Californië forse geluidsoverlast veroorzaken. Dat meldt USA Today. De gebieden waar gevlogen wordt door de luchtmacht zijn al jarenlang gewend aan militair luchtverkeer. Toch is er een hoop weerstand tegen de F-35, die bij de Nederlandse luchtmacht de komende jaren de F-16 moet vervangen.

Rosanne Greco, burgemeester van South Burlington (Vermont) en voormalig officier van de Amerikaanse luchtmacht, schrok toen ze de cijfers van geluidsoverlast zag die de vliegtuigen teweeg brengen. "Het effect dat het geluid van de F-35 toestellen heeft op de 10.000 inwoners in dit dorp is ontzettend groot. Het is te schadelijk voor deze omgeving." In de staat Vermont zijn er volgens USA Today inmiddels meerdere handtekeningenacties tegen de F-35 gaande. Deze zouden grotendeels vanwege de geluidsoverlast worden gehouden. De groep zou zo'n 11.000 handtekeningen hebben verzameld.

Volgens de Amerikaanse luchtmacht hebben slechts 2 procent van eerdere trainingen met F-35 toestellen tot klachten geleid. Het is nog onbekend waar de Verenigde Staten de eerste operationele vliegtuigen gaan stallen.

Bron: Nu.nl

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy