-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

ATR ontwikkelt vliegtuig voor 90 passagiers

De Frans-Italiaanse vliegtuigbouwer ATR, onderdeel van EADS, heeft plannen bekend gemaakt voor een nieuw verkeersvliegtuig. Het vliegtuig zou een verlengde versie worden van de 70-zitter ATR-72. Het nieuwe toestel zal plaatsbieden aan circa 90 passagiers en wordt uitgerust met turbopropmotoren van Pratt & Whitney Canada en/of General Electrics. ATR liet weten dat het nieuwe vliegtuig achtbladige propellers gaat krijgen, kleine winglets heeft en zal worden voorzien van een T-staart. Het hoogteroer krijgt kleine winglets die naar beneden afbuigen om de wendbaarheid te vergroten.

Het nieuwe vliegtuig, welke volgens sommige experts de naam ATR-92 gaat krijgen, zal dezelfde eigenschappen en onderhoudskosten met zich meebrengen als de kleinere ATR-42 en ATR-72. Zo zal een groot aantal onderdelen, waaronder het landingsgestel en air conditioning overeenkomen met de bestaande vliegtuigen. Daarnaast zal de ATR-92 worden voorzien van de modernste systemen.

Hoewel ATR al enigede kenmerken heeft prijsgegeven, zal pas later dit jaar het nieuwe project gelanceerd worden. Volgens de vliegtuigbouwer zal de ontwikkeling ongeveer vier jaar gaan duren.

Op internet zijn diverse afbeeldingen opgedoken naar aanleiding van enkele kenmerken.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy