-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Israëlische aanval in Syrië

TEL AVIV - Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben woensdag een doelwit bij de Syrisch-Libanese grens aangevallen. Dit hebben westerse diplomaten in Israël gezegd. Ze meldden niet aan welke kant van de grens de aanval werd gepleegd, maar volgens sommige meldingen in de regio was de aanval vlakbij de grens met Libanon in Syrië. 

Het doelwit zou een konvooi zijn geweest dat wapens vervoerde. De Israëlische strijdkrachten wilden volgens Israëlische media hier niets over kwijt. Het hoofd van de militaire inlichtingendienst, generaal Aviv Kochavi, is naar verluidt dinsdag spoorslags naar Washington gegaan voor overleg met de Amerikanen.  

Israël is net de VS en veel andere partijen erg bang dat de chemische wapens van het regime van president Bashar al-Assad in Syrië ''in verkeerde handen vallen''. Daarmee worden extremistische groepen bedoeld die in Syrië tegen de regering vechten. Het Libanese leger berichtte woensdag dat het aantal schendingen van het luchtruim door Israëlische vliegtuigen sterk is toegenomen in 24 uur tijd. Er waren afgelopen nacht veel Israëlische vliegtuigen boven Libanon en er is een doel geraakt in het grensgebied, vertelde een Libanese zegsman.  

Bron: Nu.nl

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy