-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Pentagon geeft laser nieuwe kans

Het Amerikaanse ministerie van defensie heeft een contract afgesloten met General Atomics, de bouwer van onbemande vliegtuigen als de Reaper en de Predator, om een nieuw laserwapen te ontwikkelen. De Amerikanen zijn wat laserwapens betreft niet erg succesvol geweest. Zo propten ze ooit een Boeing 747 vol met laserapparatuur waarmee intercontinentale raketten (ICBMs) uit de lucht moesten worden geschoten.

Die Missile Defense Agency’s Airborne Laser Test Bed (eentje van 1000 kilowatt) kostte miljarden dollars voordat de stekker eruit werd getrokken. Toch wil het Pentagon het opnieuw gaan proberen, zij het met een veel kleinere laser van slechts 150 kilowatt.

Het apparaat heet het High Energy Liquid Laser Area Defense System (HELLADS) en lijkt niet geschikt voor ICBMs en heel grote afstanden. Waarschijnlijk worden de kleine lasersystemen in een (onbemand) gevechtsvliegtuig ondergebracht. Dat kan er dan vijandelijke lucht- of gronddoelraketten mee afschieten. En de marine wil ze waarschijnlijk inzetten tegen kleine (piraten)bootjes en onbemande vliegtuigjes.

Volgens het contract moeten er al in 2014 twee prototypes klaar staan, zodat de US Navy en de Air Force ze kan testen.

Bron: Kijk.nl

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy