-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Eerste A320 voor Lufthansa met sharklets

HAMBURG FINKENWERDER - De Europese vliegtuigbouwer Airbus heeft vandaag een succesvolle eerste vlucht gemaakt met een Airbus A320 voor Lufthansa. Het toestel is voorzien van zogenaamde sharklets. Deze sharklets vervangen de traditionele wingtip fences, waar de A320-familie bekend om staat. De sharklets zorgen voor een reductie in brandstof van ongeveer 4%. Luchtvaartmaatschappijen kunnen met de A320 voorzien van sharklets 100 kilometer verder vliegen of ongeveer vier extra passagiers meenemen. Daarnaast zorgen de brandstofbesparende uiteindes ook voor een geluidsreductie.

Lufthansa neemt het eerste toestel volgende maand in ontvangst. Later die maand zal Vueling ook een nieuwe A320 in ontvangst nemen, gevolgd door de Hongaarse prijsvechter Wizzair, Swiss en Finnair. Momenteel vliegen Avianca, Air Asia en Qatar Airways al met A320s voorzien van sharklets.

Airbus biedt de optie momenteel alleen aan voor nieuwgebouwde vliegtuigen. De vliegtuigbouwer is wel bezig een programma op te zetten om bestaande A320s te voorzien van deze sharklets.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy