-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Halve vloot Pakistan International aan de grond

ISLAMABAD - De nationale luchtvaartmaatschappij van Pakistan, Pakistan International Airlines (PIA), houdt met ingang van zaterdag 19 van haar vliegtuigen aan de grond. Naar aanleiding van twee incidenten binnen één week tijd in het Verenigd Koninkrijk. De luchtvaartmaatschappij claimt noodzakelijk onderhoud uit te voeren en zegt dat dit langer heeft geduurd dan gepland. Andere bronnen melden echter dat het 'grounden' aanleiding is van slecht onderhoud aan de vloot.

De vloot van PIA bestaat naast moderne Boeing 777s ook uit Airbus A310s en nog oudere Boeing 737s. Een woordvoerder van de maatschappij claimt dat slechts vijf vliegtuigen tijdelijk niet mogelijk vliegen. Dit zou komen door extra werkzaamheden aan de oudere vliegtuigen.

Welke vliegtuigen aan de grond staan, is nog niet bekend. Mogelijk gaat het om de oudere Boeing 737s waarmee enkele weken terug een incident plaatsvond.

De president van het land uitte vorig jaar al zijn wantrouwen en eist opheldering. Hij verklaarde dat de managers en directeuren van de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van de vliegtuigen en de veiligheid van alle passagiers.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy