-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Armavia vraagt faillissement aan

YEREVAN - De Armeense luchtvaartmaatschappij Armavia heeft faillissement aangevraagd en staakt met ingang van 1 april de vluchtuitvoering. Dat heeft het bedrijf volgens lokale media vrijdag bekendgemaakt. Eigenaar Mikhail Baghdasarov zocht tevergeefs een koper voor de noodlijdende luchtvaartmaatschappij. Armavia kampt al langer met financiële problemen. Zo mocht de maatschappij al tijdelijk niet naar Rusland vliegen vanwege betalingsachterstanden bij onder meer de luchthavenexploitant van de Moskouse luchthaven Vnukovo.

De huidige vloot van Armavia bestaat uit twee Airbus A320’s, drie Bombardier CRJ200LR’s en drie Boeing 737-500’s. Armavia was in 2011 de eerste luchtvaartmaatschappij die de Sukhoi Superjet 100 in gebruik nam, maar stelde het toestel vorig jaar alweer buiten gebruik.

Een tweede bestelde SSJ100 werd nooit afgeleverd. Volgens Armavia omdat de prestaties van het toestel tegenvielen, maar volgens Sukhoi Civil Aircraft vanwege de slechte financiële omstandigheden bij de maatschappij.

Bron: Luchtvaartnieuws

Yakovlev Yak-42 Armavia (C) Ruud Bouwknegt

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy