-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Alouette III laatste keer geland op Deltion College

ZWOLLE - Vanaf vandaag heeft het Deltion college de beschikking over een Alouette III met z'n bijzondere geschiedenis. De heli is bestemd voor de studenten van de opleiding Luchtvaarttechniek (ze hadden daar ooit al de beschikking over een historische Starfighter van de luchtmacht). De Alouette - Frans voor leeuwerik - vliegt zelf niet meer, en werd vanmorgen roemloos met een dieplader naar Zwolle vanaf de vliegbasis Woensdrecht naar Zwolle gebracht.

De laatste landing op Nederlandse bodem geschiedde met een hijskraan, die het gevaarte van 2500 kilo voor de deur wist neer te zetten. De Koninklijke Luchtmacht stelt de Alouette beschikbaar als een leermiddel voor studenten van de Zwolse opleiding, waar ze leren hoe vliegtuigen onderhouden moeten worden. 

Dit exemplaar (de A-319) heeft een lange en bonte staat van dienst. In de jaren 90 werd de heli actief ingezet tijdens humanitaire VN-operaties voor hulp aan Koerden op de grens van Noord-Irak en Turkije en tijdens de oorlog in Cambodja. Daarnaast vloog het voor Artsen zonder grenzen en werden er gewonden mee getransporteerd.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy