-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Boeing 787 mag weer vliegen

WASHINGTON - De Amerikaanse federale luchtvaartautoriteit FAA heeft vrijdag de nieuwe batterijsystemen in de Boeing 787 Dreamliner goedgekeurd, wat betekent dat het toestel binnenkort weer commerciële vluchten mag gaan maken. Boeing mag nu wereldwijd alle Dreamliners met de aangepaste systemen uitrusten. Volgende week zal de FAA daarvoor handleidingen publiceren.

De installatie van een nieuw batterijsysteem duurt 4 tot 5 dagen, denkt Boeing. De vliegtuigfabrikant heeft wereldwijd teams uitgezonden om maatschappijen te helpen met de aanpassing van de batterijsystemen. Na die werkzaamheden zullen de tientallen 787's die bij de fabrieken van Boeing staan geparkeerd, onder handen worden genomen.

De goedkeuring van de FAA geldt alleen voor Amerikaanse maatschappijen, maar wordt doorgaans gevolgd door buitenlandse luchtvaartautoriteiten. Door problemen met de accu's ontstond brand aan boord van twee toestellen. Daarna werden alle Dreamliners aan de grond gehouden.

Na veelvuldig onderzoek koos Boeing ervoor een aangepaste versie van het accusysteem in de vliegtuigen te zetten. Eerder deze maand werd de laatste testvlucht met de aangepaste Dreamliner gemaakt.

Woensdagnacht (Nederlandse tijd) gingen de beurskoersen van de Japanse luchtvaartmaatschappij All Nipon Airways (ANA) en lithium-ion accu producent GS Yuasa al fors in waarde omhoog op de Japanse Nikkei. De stijging was volgens analisten te danken aan berichten van persbureau Reuters dat Amerikaanse toezichthouders dichtbij de goedkeuring zijn om de Dreamliner weer als “veilig om mee te vliegen” bestempelen.

ANA en Japan Airlines (JAL) zijn de grootste gebruikers van 787. Ongeveer de helft van de tot nu toe afgeleverde vijftig Dreamliners vliegt in Japan. De overige gebruikers van de eind 2011 geïntroduceerde 787 zijn LOT in Polen, Ethiopian Airlines in Afrika, LAN Airlines in Zuid-Amerika, Air India in Zuid-Azië, Qatar Airways in het Midden-Oosten en United Airlines in Noord-Amerika.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy