-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Kuwait Airways bestelt A320NEO én A350XWB

KUWAIT - Kuwait Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij uit Kuwait, is van plan om 15 A320NEOs bij vliegtuigbouwer Airbus af te nemen. Daarnaast heeft het ook plannen om haar longhaul vloot te vervangen met tien A350XWBs. Kuwait Airways en vliegtuigbouwer Airbus zouden in verregaande gesprekken zijn omtrent deze order, welke een waarde heeft van $3 miljard. Kuwait Airways vliegt met een vloot die steeds ouder wordt. Door deze order zouden al haar vliegtuigen vervangen kunnen worden. 

Kuwait Airways zou voornamelijk interesse hebben in de basisversie van de A350; de A350WB-900. Dit toestel zou onder andere de A340-300 en de Boeing 777-200ER gaan vervangen.

De A320NEO, Airbus' nieuwste vliegtuig, biedt plaats aan maximaal 180 passagiers in één klasse. Door de nieuwe motoren en sharklets, is dit vliegtuig in staat verder te vliegen dan haar voorganger.

Naast de bestelling, kijkt Kuwait Airways ook naar de A330, welke zij wil leasen voor de periode van 6 jaar. Tegelijkertijd zal zij ook traditionele A320s in haar vloot opnemen. Deze twee typen zullen de vloot verlaten, zodra de nieuwe toestellen worden afgeleverd.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy