-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Southwest Airlines launch customer voor Boeing 737MAX 7

SEATTLE - Vliegtuigbouwer Boeing en luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines hebben een overeenkomst gesloten voor de levering van 30 Boeing 737 MAX 7s. Het is hiermee tevens de launch customer voor dit nieuwe vliegtuig. Boeing kondigde al de MAX 8 en de MAX 9 aan, maar wachtte nog op een luchtvaartmaatschappij voor de kleinere versie. De Amerikaanse prijsvechter vliegt al met ruim 500 Boeing 737s uit de Classic en de Next Generations, waaronder de Boeing 737-700. De luchtvaartmaatschappij heeft nog orders openstaan voor honderden vliegtuigen, om zo de strijd aan te gaan met de steeds stijgende brandstofkosten.

Boeing zal vanaf 2019 de nieuwe vliegtuigen gaan leveren. De prijsvechter is een trouwe Boeing klant die regelmatig grote orders plaatst bij Boeing. De nieuwe 737 is voorzien van CFM Internation Leap-1B motoren welke het brandstofverbruik en CO2 uitstoot met 12% reduceren. Hierdoor neemt het vliegbereik toe met bijna 750 kilometer tot ongeveer 6500 kilometer. 

Southwest Airlines heeft ook de grotere 737 MAX 8 besteld en wacht nog op ongeveer 130 Next Generation vliegtuigen.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy