-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Bombardier doet goede zaken op Paris Air Show

PARIJS/LE BOURGET - De Paris Air Show staat bekend om het commerciele succes van vliegtuigbouwers van over de hele wereld. Traditiegetrouw maken vliegtuigbouwers grote orders bekend tijdens deze zeven dagen durende show. Hoewel de meeste orders bij Airbus en Boeing worden geplaatst, blijft ook het Canadese Bombardier niet buiten de spotlights.

Gisteren werd bekend dat tien nieuwe CSeries CS100s waren besteld door een nieuwe luchtvaartmataschappij genaamd Odyssey Airlines. Deze airline heeft tien van deze vliegtuigen besteld en wil deze toestellen gaan inzetten vanaf Londen City Airport. Met de CSeries kunnen nieuwe, verdere bestemmingen non-stop worden aangevlogen die momenteel buiten bereik van de vliegtuigen liggen. Het meest voorkomende vliegtuig op Londen City Airport zijn regional jets van Embraer. Daarnaast vliegt British Airways twee keer per dag met een A318 naar New York, maar wordt een tussenstop gemaakt op Shannon in Ierland.

Ook op het gebied van zakenjets doet Bombardier het niet slecht. Vandaag maakten Bombardier en VistaJet bekend dat het bedrijf twintig Challenger 350s heeft besteld. Tevens heeft VistaJet opties genomen op nog eens twintig van deze zakenjets. Ook de grootste business jet in Bombardiers portfolio, de Global Express 8000, doet het niet slecht. Een vooralsnog onbekende klant, heeft twaalf van deze vliegtuigen besteld, met een waarde van ongeveer $804 miljoen.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy