-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

EasyJet plaatst grote order A320

De Britse luchtvaartmaatschappij easyJet bestelt bij Airbus 135 vliegtuigen van het type A320. Dat maakte het bedrijf, waarvan de vloot nu ook al uitsluitend uit toestellen uit de A320-familie bestaat, dinsdag bekend. De order betreft 35 'gewone' A320's en 100 van de zuinigere en stillere neo-variant, die nog in ontwikkeling is. Volgens de prijslijst van Airbus bedraagt de totale waarde 13,2 miljard dollar (9,9 miljard euro), maar luchtvaartmaatschappijen bedingen doorgaans fikse kortingen op de catalogusprijs.

EasyJet gebruikt 85 van de 135 bestelde vliegtuigen om oudere toestellen in zijn vloot te vervangen. De rest is bedoeld voor capaciteitsgroei. De eerste vliegtuigen worden in 2015 geleverd, de laatste in 2022. De prijsvechter heeft bovendien een optie genomen op nog eens 100 A320neo's.

Concurrent Ryanair bestelde onlangs 175 toestellen van het type 737-800 bij de Amerkaanse vliegtuigbouwer Boeing. De aandeelhouders van de Ierse prijsvechter hebben die aankoop dinsdag goedgekeurd. De mega-order is bedoeld om de vloot te verjongen en uit te breiden.

Bron: ANP

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy