-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

LATAM neemt 200e A320 in ontvangst

LE BOURGET - De Zuid-Amerikaanse luchtvaartmaatschappij LATAM, heeft de 200e A320 bij Airbus in ontvangst genomen. Dit maakte vliegtuigbouwer Airbus vandaag bekend. Het betreft een van de eerste A320s voor de maatschappij die is uitgerust met brandstofbesparende sharklets. LATAM is de op drie na grootste Airbus klant ter wereld. TAM uit Brazilie en LAN Airlines uit Chili zijn gefuseerd tot LATAM. Airbus levert al sinds 1998 vliegtuigen aan beide maatschappijen. 

Sales Director John Leahy feliciteerde LATAM met het 200e vliegtuig. De nieuwe uiteinden zorgen voor een 4% brandstofreductie wat tegelijkertijd ruim 1000 ton CO2 per jaar scheelt. LATAM heeft een gezamelijke vloot van ongeveer 250 vliegtuigen, met nog 170 toestellen in bestelling. 

Airbus heeft in de afgelopen jaren een sterke positie opgebouwd in Zuid-Amerika. Geschat wordt dat 60% van de operationele vliegtuigen van Europese makelij is. 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy