-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Boeing levert eerste Dreamliner aan British Airways

LONDEN - De Britse luchtvaartmaatschappij British Airways heeft vandaag de eerste Boeing 787 Dreamliner in ontvangst genomen. Het toestel, met registratie G-ZBJB landde rond 12 uur op de grootste luchthaven van Londen. De komende tijd zal de luchtvaartmaatschappij het vliegtuig inzetten op diverse korte vluchten binnen Europa. Bovendien zullen ook positioneringsvluchten plaatsvinden vanaf Londen Gatwick met het nieuwe vliegtuig. Tevens wordt verwacht dat British Airways' onderhoudscentrum in Glasgow zal worden bezocht. Het nieuwe vliegtuig telt totaal 214 stoelen, waarvan 35 in Business Class, 25 in Premium Economy en 154 in Economy Class.

British Airways heeft 36 Dreamliners besteld waarvan acht 787-8s, zestien 787-9s en twaalf van de nieuwste en tevens grootste 787-10 die Boeing vorig week op de Paris Air Show introduceerde. British Airways is na Thomson Airways de eerste airline in het Verenigd Koninkrijk dat met dit nieuwe vliegtuig gaat vliegen.

De Dreamliner zal vooralsnog alleen de 767 in de vloot gaan vervangen. Zodra de eerste, grotere 787-10s arriveren zullen ook de 777-200s worden vervangen. Verder verwacht de Britse airline in juli/augustus de hand te leggen op de eerste A380.  

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy