-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Presidential Transport Group krijgt eerste MV-22 Osprey

WASHINGTON DC - Het presidentiële squadron dat verantwoordelijk is voor het vervoer van de president per helikopter, heeft afgelopen week zijn eerste Bell/Boeing MV-22 Osprey in ontvangst genomen. Deze tiltrotors, waarvan er twaalf zijn besteld, zullen op den duur de Sikorsky CH-46E helikopters vervangen. De stukprijs bedraagt ruim $70 miljoen. De kosten voor het operationeel houden van de vloot wordt geschat op circa $10.000 per uur. De MV-22 Osprey is een uniek vliegtuig. Het stijgt op en kan landen als een helikopter, maar om tijdens de vlucht worden de twee motoren gekanteld waardoor het verder vliegt als een helikopter.

De Marine Helicopter Squadron One zoals de naam luidt, zal naar alle waarschijnlijkheid niet de president gaan vervoeren met de nieuwe toestellen. De machines worden uitsluitend gebruikt om personeel van de Amerikaanse geheime dienst van en naar het Witte Huis te brengen. 

De MV-22 kan drie keer zoveel vracht en personeel vervoeren als de CH-46 en zij kan dit ongeveer twee keer zo snel. Met een kruisselheid van 510 km/u en een vliegbereik van 3900 kilometer heeft het meer de eigenschappen van een vliegtuig dan van een helikopter. Het toestel is al in dienst van de Amerikaanse strijdkrachten. Zo vliegt onder andere het Korps Mariniers (USMC) en de luchtmacht (USAF). Ook heeft Israël interesse getoond voor het toestel.

De eerste vlucht vond plaats in 1989 en is sinds enkele jaren in productie. Het testen van de Osprey ging gepaard met enkele dodelijke ongevallen waarbij ten minste 50 mensen om het leven kwamen.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy