-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Goede week voor Russische vliegtuigbouwers tijdens MAKS2013

MOSKOU - Het Russische leasebedrijf Sberbank heeft een intentieverklaring getekend met het eveneens Russische Irkut voor de levering van 20 nieuwe MC-21 vliegtuigen. Ook bestelde Sberbank twintig Sukhoi Superjet 100s. Beide bestellingen werden bekend gemaakt tijdens de Moskou Air Show. De levering van de nieuwe MC-21 begint in 2019 en de order heeft een waarde van circa $1,7 miljard. De overeenkomst tussen Sberbank en Sukhoi is nog niet definitief. Voor beide vliegtuigtypes heeft het leasebedrijf nog geen bedrijven gevonden welke deze vliegtuigen gaan afnemen. Beide toestellen zijn bedoeld om sterk verouderde vliegtuigtypes zoals de Tupolev 134 te vervangen.

Daarnaast bestelde het eveneens Russische Red Wings dertig nieuwe vliegtuigen. Dit zijn tien nieuwe Tupolev 204SM vliegtuigen voor langere afstanden, tien Bombardier DASH-8Q400s voor korte vluchten en tien Irkut MC-21s voor regionale en binnenlandse routes. Red Wings zal met ten minste 20 MC-21s gaan vliegen, doordat het ook een lease overeenkomst met Ilyushin Finance is aangegaan voor nog eens tien MC-21s.

Ook Transaero en UTAir bleven niet achter. UTair heeft zes Sukhoi Superjets besteld. Luchtvaartmaatschappij Transaero maakte meer informatie bekend over haar order voor de A380. Het heeft een bestelling geplaatst bij motorfabrikant Engine Alliance voor de GP7200. Ook gaf Transaero aan haar A380s in te gaan zetten op drukke routes en de toestellen te gaan voorzien van 12 stoelen in de First Class, 24 in Business Class en maximaal 624 in de Economy Class. De eerste A380 voor Transaero moet in 2015 geleverd worden.

Overige bestellingen werden geplaatst door VEB leasing voor 30 MC-21s waarvan zes aan Transaero zullen worden geleast.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy