-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Boeing levert laatste C-17 af voor USAF

LONG BEACH - De Amerikaanse vliegtuigbouwer heeft de 223e en tevens de laatste C-17 Globemaster III afgeleverd aan de Amerikaanse luchtmacht. Wel blijft Boeing nog voor andere luchtmachten bouwen, zoals India. 20 jaar geleden werd de eerste Globemaster afgeleverd. Het toestel, een viermotorig vrachtvliegtuig met STOL-eigenschappen, is één van de belangrijkste vliegtuigen voor de Amerikaanse luchtmacht.

De eerste vlucht werd gemaakt op 15 september 1991. Het was en is nog steeds een van de weinige transportvliegtuigen dat in staat is vanaf korte startbanen op te stijgen, maar wel een intercontinentaal vliegbereik heeft. De C-17 houdt 33 wereldrecords. De vliegtuigen vliegen bij het Strategic Air Command (SAC) bij diverse squadrons verspreid over het hele land.

De machines zijn bij wereldwijde conflincten en reddingsoperaties ingezet, zoals na de orkaan Kathrina, de aardbeving op Haïti en bij beide Golfoorlogen.

Naast de Verenigde Staten, is het toestel onder meer in dienst bij de luchtmachten van Australië, Canada, Qatar, India, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Arabisch Emiraten. Ook de NAVO beschikt over één C-17 dat door verschillende Europese luchtmachten kan worden gebruikt.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy