-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Surinam Airways neemt A340-300 in dienst; verhoogd frequentie

PARIJS - De eerste foto's zijn bekend van de A340-300 die voor Surinam Airways gaat vliegen. Het toestel vloog voorheen voor Air France maar werd verkocht aan de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij om de B747-300 te vervangen. Het toestel kan minder passagiers vervoeren dan de Jumbo Jet, maar door met dit toestel te vliegen, wordt aanzienlijk bespaard op brandstofkosten. Bovendien wordt de vluchtfrequentie verhoogd met één per week naar vijf vluchten per week.

Een nadeel voor SLM is het feit dat onderhoud gepleegd zal moeten worden in Parijs terwijl dit nu het geval is op Schiphol. Met de B747-300 was dit overigens geen probleem, omdat het daar drie dagen in de week stond geparkeerd. Het onderhoud kon dus tussen de vluchten worden doorgevoerd. Nu zal de A340-300 naar Parijs moeten vliegen wat tijd en geld zal kosten.

De A340-300 zal de vloot in de eerste week van november komen versterken. In de tweede week van november is het einde verhaal voor de B747-300.

Boeing 747-300 Surinam Airways (C) Henk Miedema

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy