-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

VLM Airlines neemt eerste jet in dienst

Afgelopen maandag was het eindelijk zover, de BAe-146 van VLM zou zijn 1e lijndienst uitvoeren. Maar tot mijn grote verrassing was hij die zaterdag ervoor al aanwezig op de luchthaven van Rotterdam. Ik was ook op de luchthaven wegens mijn vliegles die middag. Afgelopen maandag (16 april) heeft VLM Airlines haar eerste vlucht uitgevoerd met haar nieuwe toegevoegde BAe-146 , genaamd de “Spirit of Rotterdam”. Registratie: G-BPNT. Dit toestel, een BAe-146-300, biedt plaats aan 92 passagiers en zal Rotterdam als thuisbasis hebben. Dit toestel zal enkele keren per dag Rotterdam met London City verbinden en gedeeltelijk de taak van de Fokker 50 op de route naar London City vervangen.

Het toestel komt dus bij de uit 19 Fokker 50’s bestaande, vloot. VLM verwacht later dit jaar nog een BAe-146 aan de vloot toe te voegen.

De BAe-146-300 zal in een 3-2 configuratie vliegen, met leren bekleding én een stoelafstand van ongeveer 78 à 79 cm. Dit kan haast niet op tegen andere luchtvaartmaatschappijen die met dit toestel vliegen. In de meeste gevallen vliegen deze met een 3-3 configuratie en met een stoelafstand van ongeveer 72 à 72 cm. Het toestel is benoemd door Mr. Peter Flint uit Manchester. Volgens VLM Airlines topman Vanneste geeft “Spirit of Rotterdam” prima de verbondenheid weer tussen de maatschappij en de luchthaven.

De afgelopen 14 jaar is VLM Airlines uitgegroeid om de grootste aanbieder vanaf en naar London City te worden; en dat is ze zeker gelukt! VLM biedt meer dan 100 vluchten aan per werkdag. Rotterdam Airport is de tweede basis van VLM Airlines, met 10 vluchten elke werkdag naar London City, tweemaal daags naar Hamburg en tweemaal daags naar haar nieuwe bestemming Manchester. In de zomermaanden vliegt deze Vlaamse luchtvaartmaatschappij ook nog eens vanuit Rotterdam naar de Kanaaleilanden Jersey en Guernsey.

Geschreven door Justin v/d Oosten

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy