-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Japan Air Lines bestelt widebodies bij Airbus

TOKYO/TOULOUSE - Vliegtuigbouwer Airbus heeft een schot in de roos gegooid door een order in de wacht te slepen van een Japanse luchtvaartmaatschappij. Japan Air Lines heeft 31 Airbus A350s besteld. Door de order krijgt Airbus eindelijk voet aan land in het widebody segment. Japan Airlines heeft de basisversie en de grootste versie, de A350-1000 besteld om oudere 777-300(ER)s te vervangen.

De waarde van de order zou varieren tusen de $7 milard en 8 miljard. Vandaag maakt Japan Airlines in een verklaring meer duidelijk over de geplaatste bestelling.

De A350-1000 is de langste versie uit de A350-familie die door Airbus wordt gebouwd. Het toestel moet in 2017 in dienst komen en heeft een vliegbereik van ongeveer 15.500 kilometer. Momenteel zijn er 163 besteld. 

Concurrent Boeing heeft een marktaandeel van ongeveer 80% op de Japanse markt. Voor de nieuwe 787 Dreamliner worden diverse onderdelen in het Aziatische land geproduceerd. Japan Airlines vliegt al met de Dreamliner, net als concurrent All Nippon Airways. Ook All Nippon Airways overweegt de aanschaf van de Airbus 350, maar zegt ook de nieuwe versie van de 777 te overwegen.

Diverse luchtvaartmaatschappijen zijn de afgelopen jaren overstag gegaan. Nu de brandstofprijzen vele malen hoger zijn al enkele jaren terug, nemen luchtvaartmaatschappijen het risico, over te gaan op andere vliegtuigen in plaats van een trouwe klant te blijven aan een bepaalde vliegtuigbouwer. 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy