-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Kenya Airways neemt eerste 777-300ER in ontvangst

SEATTLE - De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft gisteren de eerste 777-300ER afgeleverd aan de Keniaanse luchtvaartmaatschappij Kenya Airways. Het toestel is voorzien van 400 stoelen in twee klassen: 28 in Premier World en 372 in Business Class. Alle stoelen zijn voorzien van USB poorten en een personal inflight entertainment system. Het nieuwe toestel, de langste versie uit de 777-familie, is onderdeel van een uitbreidingsprogramma van Kenya Airways. De luchtvaartmaatschappij heeft momenteel 44 vliegtuigen maar wil dit aantal uitbreiden tot 107 in het jaar 2021. Ook zal het aantal bestemmingen worden verhoogd van het huidige 62 naar ruim 115 in 2021. Kenya Airways vliegt al met de 777-200ER, onder andere naar Amsterdam.

Kenya Airways plant dit jaar nog twee van deze toestellen in de vloot op te nemen. De machines zullen binnenkort worden ingezet op vluchten naar onder andere China. Er zou sprake zijn dat Kenya Airways ook met de nieuwe 777 naar Schiphol zou vliegen. Deze plannen zijn echter niet bevestigd. Kenya Airways (KQ) is de nationale luchtvaartmaatschappij uit Kenia en is lid van de SkyTeam alliantie.

Het bedrijf vliegt naast 777s ook met 737s, 767-300ERs en Embraers. Zij heeft ook negen Dreamliner besteld om de 767s te vervangen.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy