-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Emirates tekent voor 50 extra A380s

DUBAI - Luchtvaartmaatschappij Emirates heeft een overeenkomst bereikt met vliegtuigbouwer Airbus voor de aanschaf van 50 extra A380s. Volgens diverse bronnen zou de order circa $40 miljard waard zijn. Emirates is momenteel de grootste gebruiker van de A380. Het heeft 36 toestellen in dienst, nog 54 in bestelling en opties voor 30 extra toestellen. Directeur Tim Clarks van Emirates verklaarde eerder 30 extra superjumbos aan te willen schaffen.

Het betreft de grootste order voor de A380 sinds de lancering in 2000. Vliegtuigbouwer Airbus heeft moeite klanten te vinden voor het toestel. Begin dit jaar tekende leasemaatschappij Doric een intentieverklaring voor 20 A380s. Hoewel grote luchthavens al A380 ready zijn, hebben vele luchthavens nog de moeite het toestel met ruim 500 zitplaatsen af te handelen. Zij moeten grote aanpassingen verrichten aan de infrastructuur zoals de landingsbanen, taxibanen en gates. 

Daarnaast heeft het ook al orders zien annuleren. Zo annuleerden vrachtmaatschappijen Federal Express en UPS orders voor het toestel. De Indiaase airline Kingfisher Airlines bestelde zes A380s maar zal deze niet af kunnen nemen vanwege financiele problemen bij de airline. Ook het Britse Virgin Atlantic, dat in 2000 zes A3XXs (de voorloper van de A380) bestelde, heeft de levering al meerdere keren uitgesteld. Topman Sir Richard Branson verklaarde al eerder dat het niet zeker wist of zij wel de superjumbo zou afnemen.

Emirates kondigde enkele jaren terug al aan, in de toekomst A380s in haar vloot te willen opnemen met een grotere capaciteit. Momenteel zijn de A380s voorzien van 516 zitplaatsen in drie klassen.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy