-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Air Canada bestelt 737MAX als A320-vervanger

De Canadese luchtvaartmaatschappij Air Canada heeft gisteren bekendgemaakt dat het 61 Boeing 737 MAX-toestellen zal bestellen. De investering zal ongeveer 6,5 miljard dollar (ongeveer 4,7 miljard euro) kosten. Het is de bedoeling dat de nieuwe toestellen stelselmatig de bestaande Airbus-vloot bij Air Canada zal vervangen.

De bestelling heeft betrekking op 33 toestellen van het type 737 MAX 8 en 28 van het type 737 MAX 9. De luchtvaartmaatschappij heeft ook een optie genomen op 18 bijkomende toestellen van hetzelfde model en heeft daarnaast de rechten verworven op de aankoop van dertig andere toestellen, zo stelt de luchtvaartmaatschappij in een mededeling.

Air Canada krijgt de eerste twee Boeing-toestellen in 2017. De rest van de bestelling zou voor 2021 afgeleverd moeten worden.

"De vernieuwing van onze Noord-Amerikaanse vliegtuigen met een meer energie-efficiente vloot maakt deel uit van ons besparingsplan", zegt Calin Rovinescu, CEO bij Air Canada. Hij benadrukte ook dat met de aankoop van de nieuwe vliegtuigen de brandstof- en onderhoudskosten zullen dalen. Hierdoor wordt de prijs per stoel tien procent goedkoper.

Bron: De Morgen

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy