-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Qatar bestelt tankvliegtuigen en helikopters

De luchtmacht van het oliestaatje Qatar, heeft een order bij Airbus geplaatst voor de levering van twee A330MRTTs. De toestellen, welk zijn afgeleid van de succesvolle A330-200, zijn onderdeel van een uitbreiding van de luchtmacht van Qatar. De A330MRTT (Multi Role Tanker Transport) kan 111 ton brandstof, 45 ton vracht, 300 troepen of 130 stretchers vervoeren. Hierdoor is het toestel uiterst flexibel en veelzijdig in te zetten. Qatar is de zesde krijgsmacht die het toestel heeft besteld. Ondermeer Australië en het Verenigd Koninkrijk hebben het toestel al opgenomen in de vloot en Singapore, Saudi-Arabië en de Verenigd Arabische Emiraten hebben het toestel besteld. Bovendien staat India op het punt om een zestal MRTTs te bestellen. Er zijn momenteel 17 toestellen in actieve dienst, met nog 17 machines in bestelling.

Daarnaast heeft de luchtmacht ook 22 NH-90 helikopters besteld met een waarde van ruim €2 miljard. Qatar is de tweede klant voor de NH-90 in het midden-Oosten, na Oman dat vier machines heeft besteld. NH Industries heeft jaren te kampen gehad met tegenvallers, maar heeft sinds 2010 al 186 helikopters in verschillende varianten afgeleverd, onder andere aan Nederland, Finland, Duitsland en Frankrijk. Qatar heeft 12 NH-90TTHs besteld welke zijn bedoeld voor het vervoer van troepen en materieel. Ook heeft zij tien NH-90NFHs besteld welke is ontwikkeld voor de marine.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy